Mijn naam is Manon Meijer. Ik heb deze website gemaakt omdat ik geïnteresseerd ben in de etiketten op onze voeding. Ik lees ze al jaren aandachtig, gewoon omdat ik dat leuk vind. Daarnaast ontstaat er met enige regelmaat wat ophef over bepaalde ingrediënten (denk bijvoorbeeld aan E621, of aspartaam,  de ‘Southampton Six’, of palmolie). Ik bedacht dat het handig zou zijn als je dan in een grote database zou kunnen zoeken waar deze ingrediënten in zitten. Een stuk makkelijker dan het lezen van ieder etiket in de supermarkt. 

 

Toen ik een paar jaar geleden dan ook op zoek was naar een nieuwe uitdaging leek het me wel aardig hier iets mee te doen. Dat heeft geresulteerd in deze databank met ingrediënten.  Ik ben zelf geen voedingsexpert, en ga geen ingrediënten aan- of afraden. Ik geef ook geen voedingsadviezen, daar zijn deskundigen voor. De stukjes die te vinden zijn onder het kopje ‘(W) etenswaardigheden’ zijn ook niet als advies bedoeld, maar als vermaak. Je komt nou eenmaal af en toe komische zaken tegen als je etiketten leest.

 


 

Alle ingrediëntgegevens op deze website zijn zorgvuldig overgenomen vanaf de etiketten/verpakkingen van de desbetreffende producten. Ongetwijfeld zal er toch hier en daar een foutje ingeslopen zijn, waarvoor excuses. Aan de gegevens die op deze website zijn vermeld, kunnen geen rechten worden ontleend. Check altijd zelf in de winkel het etiket of de verpakking voor zekerheid over de ingrediënten.